Kurzy vaření s Metabolic Balance® Tofu párty, žitné tortilly a jablečný závin

V tomto kurzu vaření se zaměříme na tofu, ale také si připravíme žitné tortilly a jablečný štrůdl z žitné mouky. Tofu je velmi výživná potravina. Má vysoký obsah proteinů, málo sacharidů a vysoký obsah nenasycených mastných kyselin. Neobsahuje cholesterol. Je  snadno stravitelné a proto se hodí i pro citlivější žaludek. Je zdrojem plnohodnotných bílkovin. Je to také potravina vhodná jako prevence proti rakovině prsu, osteoporóze a problémech při menopauze. Sója svým obsahem lecitinu snižuje cholesterol a zlepšuje funkci mozku. 

Měkké tofu se hodí pro přípravu zálivek, omáček, pomazánek a zmrzlin. Pevné tofu zase můžeme nakládat, opékat na oleji, grilovat, udit, péct. Přírodní tofu má neutrální chuť a lze jej upravovat různými způsoby. Pro svoji variabilnost a snadnost zpracování patří tofu mezi velmi oblíbené potraviny - jenom je třeba vědět, jak je možné ho připravit. V tomto kurzu vám ukážeme několik inspirativních možností.

Více informací najdete zde: